21 februari 2011

mobile schools en de kracht van positive thinking

vandaag les gehad van arnoud raskin, de bedenker en bezieler van het mobile school-project (in 't kort: straathoekwerker trekt met mobiel schooltje naar de straten in azië, afrika en latijns-amerika om de straatkinderen zinvol en positief te stimuleren).

ik ben sinds jaren fan (ok, een hele verre fan, maar toch: een fan!) van arnoud, zijn begeesterende ideeën en zijn project. ik zag 'm voor het eerst op televisie, relatief kort na zijn thesisjaar (de mobile school was zijn eindproject in de opleiding industrieel vormgever!), denk ik, op het moment dat de mobile school nog in zijn kinderschoenen stond.

door de jaren heen kwamen de mobile schools af en toe in de media en bleef ik het project van ver (ok, van heel ver) volgen. de verwachtingen voor deze les waren dan ook hooggespannen. en arnoud loste ze moeiteloos in: f*cking inspiring! uitroepteken. en meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen want ik vergeet ongetwijfeld vele belangrijke dingen te vertellen.

of misschien toch nog een klein beetje dan. dat het on-ge-loof-lijk veel deugd deed om eens een positieve blik op ontwikkelingssamenwerking te werpen. ok, straatkinderen zijn een problematisch gegeven en in de andere lessen is het ook niet alleen maar kommer en kwel, maar het contrast van deze les met de andere lessen is toch erg groot. bij mobile schools geloven ze sterk in de kracht van positief denken, positieve actie en een positieve focus. ondanks alle ellende die zich op straat afspeelt. en dat alleen al verdient alle lof. bovendien bleek arnoud ook nog eens een geweldig clevere gast te zijn die nauwgezet een bedrijfsfilosofie uitdacht die op alle punten trouw bleef aan de originele ideeën van de mobile schools. and respect to that, want om een succesvol, internationaal project uit de grond te stampen laat een mens zich misschien al eens snel verleiden tot the 'easy' money zoals sommige ngo's, bedrijven,...

voila, that's today's class in a nutshell

slaapwel,
L.

en ohja, herinner mij eraan dat ik na de zomer arnoud een mailtje stuur om te vragen of hij hudiel (?), de street-marketeer teruggevonden heeft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten