22 augustus 2011

pukkelpop 2011. het lot of gewoon toeval?

pukkelpop 2011. het beloofde een super editie te worden want op de affiche stonden echt een paar fantastische namen, met de foo fighters als mijn ultimate personal favorite (en die van vele anderen). donderdag, de dag dat het festival afgetrapt zou worden, had ik nog altijd geen ticket, maar ik trok toch naar de wei want ik moest en zou een ticket te pakken krijgen. ik wilde deze pukkelpop voor geen geld van de wereld missen (of toch niet voor de laatste centjes die ik nog had). en leve de connecties, want zij regelden voor mij last minute nog een combi-ticket, goed voor 3 volle dagen feest!
en ook de weersvoorspellingen zagen er nog meer dan behoorlijk uit, vond ik. donderdag ging zelfs heet worden, met een zwaar onweer als afsluiter maar dat deerde niet want ik had mezelf een douche en een écht bed geregeld bij een vriendin in hasselt. tsjakkà! en ook vrijdag en zaterdag zouden de temperaturen zacht blijven.
maar as you know is het die donderdag ietwat anders uitgedraaid dan gepland. wij hebben chance gehad. chance dat we niet meer onder het grote tentzeil stonden dat naast de boilerroom opgesteld stond. want dat stortte in. chance dat we nog niet aan de mainstage gearriveerd waren. want daar werden bomen omver geblazen en vlogen de herashekken in het rond. chance dat de mojito-stand waar we schuilden het gehouden heeft onder de hagel en wind. want op het platform (met afdakje) bovenop de mojito-stand gaan schuilen had ook een heel slecht idee kunnen zijn.
kortom, we hebben allemaal veel geluk gehad en 't is pas vrijdagnamiddag toen ik kranten, nieuws en internet aan 't volgen was dat ik begon te beseffen wat 'n ravage die storm had aangericht. my guardian angel did his (her?) job.
een gelukkig toeval dat we op een veilige plek stonden? of gestuurd door het lot? ik ben bijna mijn hele leven al geneigd geweest te geloven in iets dat ik als ‘lot’ benoem. het lot mag dan wel even grillig en onvoorspelbaar zijn als het toeval, toch denk ik dat bepaalde dingen je nu eenmaal wel of niet overkomen omdat het lot het zo wil. bullshit? kan zijn, maar het is voor mij toch een geruststellende gedachte dat bepaalde dingen (niet) gebeuren omdat ze nu eenmaal (niet) moesten gebeuren. neemt niet weg dat ik het lot stevig vervloek als er slechte dingen gebeuren. gelukkig is me dat nog niet vaak moeten overkomen (hout vasthouden). toch vraag ik mij af waarom het lot ons groepje die donderdag gunstig gezind was, maar vele anderen niet. kan niet geloven dat zij dat op één of andere manier verdiend zouden hebben.

doet me denken aan de vraag van de wereldbeelden in de opdrachtenbundel van hoofdpakket 1 (cimic). in onze groepsdiscussie had ik het toen over predestinatie. hoewel in mijn geval absoluut niet van bijbelse inslag, is het toch iets dat ik af en toe overpeins. 't is iets wat ik moeilijk kan onderbouwen, maar de gebeurtenissen in mijn leven zorgen ervoor dat ik er op één of andere manier in blijf geloven. het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je met het 'lot' en de voorbestemdheid gewoon alles nen draai kan geven totdat den uitleg klopt. true. maar desondanks blijft het lot voorlopig een goeie vriend (vriendin?) van mij. néh!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten