5 oktober 2011

dinsdagland

ondanks mijn nieuwe status (werkloos) barst ik van de goeie voornemens. beter: dankzij mijn nieuwe status, barst ik van de goeie voornemens. en het lukte aardig om ze waar te maken. tot ik vandaag een klein slippertje maakte.

1. bloggen. no further comment on that one. goe bezig, als ge 't mij vraagt.
2. niet tot 's middags in mijne nest liggen stinken. zowel gisteren als vandaag was het nog donker toen ik opstond.
3. een goeie balans houden tussen totally relaxed (de digibox wacht op mij na dit blogpostje) en zinvolle bezigheden. met 'zinvol' bedoel ik niet noodzakelijk huishoudelijk of maatschappelijk nuttige dingen zoals strijken, een job zoeken of naar den base-winkel gaan om mijn belachelijk duur abonnement aan te passen (te verhogen in de hoop da ik volgende keer toch minder moet betalen! ja, da's de logica van de moderne tijd). nee, zinvol betekent ook... euhm... how shall i put it... verrijkend voor mezelf. jaja, klinkt plattekes, i know, maar als ge denkt da ge 't beter kunt, be my guest :-p

anywayzzz, lezen is voor mij dus één van die zinvolle dingen waar ik mij nu vollenbak op ga storten. en waar ik vandaag ook efkes uit den bocht ging. het goeie voornemen was dus om eerst al die ongelezen boeken die ik in de afgelopen jaren gekocht heb, eindelijk uit te lezen. vol goeie moed was ik al aan 'omega minor' van paul verhaeghen begonnen. maar ik had toch nood aan iets luchtiger.

dus in mijn rush van den base-winkel naar de bushalte sloeg ik 'per ongeluk' rechtsaf, recht de standaard boekhandel in. en toen had ik ineens dit vast:


'dinsdagland' van dimitri verhulst. een koopje van net geen 10 euro. prijsje past bij mijn nieuwe status, niwaar? ok, toegegeven, 't is maar een mini-boekje, maar toch. en zo gebeurde het dus dat ik toch een nieuwe boek kocht, ondanks alle ongelezen exemplaren die ik nog heb liggen :-s
enfin, sinds ik 'godverdomse dagen op een godverdomse bol' ergens gratis bij kreeg (den humo?) ben ik toch wel fan van den dimi. en zéker sinds de 'helaasheid der dingen' (boek én film!). dus ik heb wederom hoge verwachtingen van deze pennevrucht van verhulst.

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten