17 november 2011

de vette jaren

bovenaan mijn 'must read'-lijstje: "de vette jaren" van chan koonchung.


één van mijn twitterbuddy's (tom van de weghe - ge kent hem wel van de vrt) bracht dit boek in één van zijn tweetjes ter sprake en ik heb het toen ook ineens genoteerd op mijne personal literatuurlijst. nu heeft hij er ook een stukje over geschreven op zijn blog, ik ben nòg nieuwsgieriger geworden en zo werd "de vette jaren" full force naar het allerbovenste eerste plaatske van mijn leeslijst gekatapulteerd.

kort samengevat: china 2013. terwijl de rest van de wereld in een snoeiharde economische crisis gesukkeld is, zijn voor china de wonderjaren aangebroken. de chinezen profiteren van een geweldige economische boom en iedereen is wreed content. of toch bijna iedereen... blijkbaar lijden alle chinezen ook aan een collectief geheugenverlies en mankeren ze allemaal één maand in hun herinneringen van het jaar 2011. en dat is dus wat het hoofdpersonage gaat uitzoeken. het verhaal is brandend actueel, de ontknoping zou magistraal zijn en het boek is verboden in china. ik ben dus ikweetnihoe benieuwd... hopelijk jullie nu ook?

dus lees zéker het blogstukje en daarna ook het boek :-)

en wil iedereen zo vriendelijk zijn om mij nièt aan de stapel boeken te herinneren die ik vorige maand pas kocht. met dank.

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten