5 februari 2012

neurootje

voilà, 't is uitgesproken, het hoge woord is eruit... op het afgelopen cimic-weekend ben ik uit de kast gekomen. ik ben een neuroot! a real one, i'm afraid... and if you don't believe me:

~ ik probeer ervoor te zorgen dat de kleur van mijn kousen matcht met de rest van de outfit.

~ vroeger had ik badhanddoeken in verschillende kleuren. mogelijk combinaties die uit de kast mochten gehaald worden waren geel + wit of groen + blauw. en als je dan met iemand samenleeft, verwacht je dat die persoon wel snel zal doorhebben dat dat de heersende (en evidente) badkamerregels zijn, maar helaas... nadere toelichting bleek destijds noodzakelijk. nu er alleen nog maar rode handdoeken zijn, is het leven er wat dat betreft alleszins gemakkelijker op geworden.

~ het volume van de goldy-autoradio is altijd een even getal! simple as that... twee auto's geleden lag het weliswaar net iets anders. de volume-regeling van ford verschilt nu eenmaal van die van mitsubishi. destijd moest er steeds op een rond getal staan ('rond' betekent in mijn hoofd eindigend op 0 of 5). ook 'speciale' getallen mochten, zoals bijvoorbeeld het heilig getal 7 of het ongeluksgetal 13. volume 9 was ook een mogelijkheid want 9 = 3 x 3 en 3 is toevallig mijn lievelingsgetal.

~ het koude winterweer van de afgelopen dagen brengt ook opnieuw vestimentaire moeilijkheden met zich mee. ik heb namelijk de gewoonte om mijn sjaal ook binnenshuis aan te houden. (hou je een sjaal aan? of om? of?) anyway, punt is dus dat ik 's morgens een sjaal moet uitkiezen die zowel bij de winterjas als bij de onderliggende outfit moet passen. niet altijd evident :-s jassen met een effen kleurtje, bij voorkeur zwart are my favourite.

~ indien mogelijk zoek ik bijpassend ondergoed bij het bovengoed (en nee, ik heb niet de gewoonte om het bovengoed uit te trekken en het ondergoed te showen ofzo, dus ik besef: compleet useless but still important to me as neurootje).

~ ook oorbellen moeten matchen met de klederdracht van de dag.

~ voor ik ga slapen moeten de kussentjes netjes in de zetel geschikt worden: eentje links en eentje rechts.

~ zeer gevoelig voor mijn neurotic brain is het combineren van motiefjes. het gaat dan vooral over de maatpakken/hemdjes/dassen van nieuwslezers, sales representatives en andere zakelijke lieden. voorafgaanden slagen er namelijk héél vaak in om horizontale streepjes in het maatpak te combineren met ruitjes in het hemd en verticale streepjes op de das of iets dergelijk. boodschap is: kies één motiefje voor één van de onderdelen maatpak, hemd of das en kies voor de overige twee voor een effen kleurtje. en dat geldt voor allen die motiefjes wensen te combineren. voorzichtigheid is in alle gevallen geboden want slechts heel uitzonderlijk zijn verschillende motiefjes combineerbaar, aldus mijn brains. ge zult mij dan ook zelden zien met meer dan één motiefje in den outfit van de dag.

maar verder ben ik redelijk gezond hoor ;-)

L.

2 opmerkingen:

  1. F.R.E.A.K. :)

    ge zijt de twisterbollen, de agendapen en de aankoopdatum-in-boeken vergeten.

    ofte: alle dingen die ik raar vind aan u :p

    nieuwe lijfspreuk: i'm not weird, i'm one of a kind ofzoiet? made me think of you in ieder geval ;)

    BeantwoordenVerwijderen