17 februari 2012

yves leterme & twitter

pfff, leterme en twitter. het is nu toch wel duidelijk dat dat een slecht huwelijk is.

ik ben een tijdje één van zijn volgers geweest. op die manier hoopte ik af en toe iets zinvol mee te pikken, maar helaas... ik was niet erg onder den indruk van zijn getweet en dus besloot ik gisterenavond maar om hem te 'unfollowen'. en vandaag mis ik dus weer een leuke blunder van yves. damned...

om efkes een idee te geven van de tweets van yves: ofwel tweet hij dat hij op de trein van/naar parijs zit. begint de vervelen na de derde trein-tweet, i must say... wat al leuker was, is dat hij heel onhandig lijkt met twitter. regelmatig zag ik lege tweets verschijnen of halve tweets waar hij een halve zin in het midden van een woord afbreekt en dan per ongeluk op 'send' duwt. een tweet later kregen we dan meestal zijn volledige tweet te lezen. grappig voor ne keer, maar ik begon mij op den duur wel vragen te stellen of het wel 'veilig' is om een man van zijn caliber te laten twitteren. ik heb in ieder geval 't idee dat twitter niet zo'n grote meerwaarde voor hem (en zijn imago) is, om het reële risico op blunders er dan maar bij te pakken...

en vandaag, mijn eerste dag als non-yves-follower, was 't blijkbaar weer van dattum... @yleterme stuurde "is henry with you now?" de wereld in. omdat verschillende van mijn twitter-buddies yves nog wél volgen (dank u linde merckpoel, wim oosterlinck en peter van de veire!), kwam de dubieuze tweet al snel bij mij terecht. dit was duidelijk als privéberichtje bedoeld, maar yves had allicht de juiste knop weer niet gevonden. wie is henry en waarom wil yves weten of hij bij 'you' is? enfin, ik heb @yleterme geantwoord: "als de kat van huis is..." hopelijk ziet hij er de humor van in :-)

enkele andere reacties vind je hier.

op 't eerste gezicht zou ik, als ik yves was, een medewerkers onder de arm nemen die wél deftig overweg kan met de nieuwe communicatiemiddelen en liet ik hem/haar de tweets formuleren en versturen (en zelf gewoon mailen/bellen/sms'en als het om privéberichten gaat). het risico om opnieuw te blunderen is toch écht te groot, zoveel is ondertussen toch duidelijk?
of, on the other hand, deze relatief onschuldige blunders maken hem misschien net nog populairder bij de doorsnee twitterende vlaming, die allicht ook al wel eens uit de bocht gaat op facebook of twitter?

oh well... 'k heb toch nog 'ns goe gelachen :-)

groetjes,
L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten