8 augustus 2012

groeten uit berchem!


zoals sommigen onder jullie al wel weten ligt er binnenkort een nieuw leven op mij te wachten. 't zal vanaf oktober in berchem (of ook: bààrechoem) te doen zijn. olé!groeten uit berchem!
 
een nieuw leven? daar horen een paar goeie voornemens bij, me dunkt! opgelet, want 't zijn kleppers, zenne:

punt 1. de actua volgen. want ik vind het echt ni tof als ik totaal niet weet wat er in de wereld gebeurd is/aan het gebeuren is en ik de gesprekken van mijn slimme vrienden en vriendinnen totaal ni kan volgen. om dit voornemen te doen slagen, plan ik alvast een jaarabonnementje op de knack en een weekendabonnement op de morgen vanaf da ik verhuisd ben. kan ni mislukken, hé!


punt 2. veel sporten. het plan is om alleszins in zandhoven te blijven bbb'en en steppen, liefst nog twee keer per week zelfs. de fit & health club is ne leuke fitness (leuker dan de on-originele naam doet vermoeden, hoor) en over een paar maanden verwacht ik mijn vriendinnetje ook terug in de groepslessen :-) ook lopen staat op het programma. twee keer per week graag.

punt 3. wekelijks (!) de nieuwe leerstof studeren en met brio afstuderen als architect. het contrast met mijn vorige studentenleven kan ni groter zijn (toen cursussen onaangeroerd bleven liggen tot vlak voor de examens en erdoor zijn in tweede zit de enige ambitie was.)

punt 4. veel fietsen en weinig met den ottoo rijden. want de fiets schijnt nu eenmaal het meest efficiënte vervoersmiddel te zijn binnen the city walls. maar ik ben eigenlijk een automobilist in hart en nieren, dus da wordt wel efkes wennen. en om mezelf wa te motiveren, dus op het verlanglijstje: de cortina transportfiets!


punt 5. spaarzaam zijn. haha. misschien de moeilijkste in het lijstje. vanwege dat gat in mijn hand, you know. maar al dat gestudeer zal geld kosten. het is dus een kwestie van inkomsten en uitgaven goed in de mot te houden. ben benieuwd...

punt 6. creatief leren koken. tot dusver kan ik niet koken. oké. ik kan een eitje bakken, soms lukt het zelfs om eentje perfect zacht te koken. en ja, ik kan ook een patatje met groenten en een vleesje maken. als ge 't ni erg vindt dat de groentjes al terug afgekoeld zijn tegen dat de patatjes klaar zijn tenminste. maar écht koken, met plezier en eigen inspiratie. nee, da ni. dus het plan is om vanaf nu toch iets meer in de keuken te presteren dat patatjes en een eitje. af en toe eens iets nieuw te ontdekken (diegenen die mij kennen zullen de ambitieusiteit van dit voornemen écht naar waarde kunnen schatten), maar ook gezond koken en vooral ook creatief leren zijn met de restjes van de vorige dag. misschien eens investeren in de ipad-app van de jerre meus?

punt 7. eindelijk die 20 overtollige kilo's eens verliezen. djeezes, oe lang staat dat al wel ni op de planning? ook nog totaal geen idee hoe ik da ga aanpakken, ik overweeg nu een proteïnedieet. enfin, we'll see 'bout that...

punt 8. zo weinig mogelijk ikea, zoveel mogelijk kringloop. want kringloop-stuff is cool! in my imagination is mijn nieuwe interieur de perfecte combinatie van nieuwe, strakke meubels en ouderwetse bazaar. helaas is het in de realiteit niet gemakkelijk om alles goed gecombineerd te krijgen als ge gevangen zit in een neurotische brein als dat van mezelf. to be continued...


voilà... 8 stevige voornemens moeten volstaan om het nieuwe leven te beginnen. feel free to join me on this trip!

kus,
L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten