10 augustus 2012

ik kook

voornemen nummer 6 dus.

nog niet verhuisd, maar aangezien grote zus nu effe ingetrokken is bij kleine broer moet ik toch het min of meer goeie voorbeeld geven. dus: ik kook! simpel en snel en liefst met zo weinig mogelijk potten en pannen op het vuur.

en behalve een eitje en patatjes met vleesje en groentjes kan ik ook nog dit: tortellini met tomaten-roomsauzeke.




't is ondertussen een eigen, vereenvoudigde versie geworden, die nog maar van ver lijkt op het kookboek-recept dat het oorspronkelijk was. but hey, simpel en snel, hé, that's the way we go. (voor echte goeie recepten en kooktips ben je hier niet aan 't juiste adres, daarvoor zijn er een pak betere blogs, hoor. het bewijs alhier.)


you need:

° 500 gr tortellini  (met ham is my favourite)
° 100 gr spekjes
° medium size ajuintje
° tweetal teentjes look (of al naargelang de goesting)
° beetje chili-poeder
° 400 gr tomatenblokjes
° 20 cl room
° basilicum

you do:

° spekjes bakken in de pan (volgens de regels van de kunst gebruik je hiervoor wat olijfolie, maar de ervaring (!) leert mij dat het spek zelf voldoende vetstof afgeeft. ik doe er dus geen extra olijfolie meer bij, want dan zwemmen de spekjes écht in het vet);

° ajuin versnipperen, look persen en efkes mee laten bakken met de spekjes;

° kook ondertussen de tortellini (ik laat hem liefst één à twee minuutjes langer koken dan op de verpakking staat);

° voeg beetje chili-poeder toe aan het spek, de ajuin en de look. persoonlijk hou ik het bij twee kleine puntjes van een koffie-lepeltje, maar net zoals de look: doe er uw goesting mee;

° voeg de tomatenblokjes toe, laat opnieuw een beetje opwarmen;

° voeg de room toe. volgens het oorspronkelijke recept was het ongeveer de helft van zo'n verpakkingske, maar wat doet ne mens met een half doosje room? ik kieper het er dus helemaal in (en sus mijn geweten met het feit dat het light room is);

° laat het sauzeke effe doorkoken;

° tortellini klaar? sauzeke erover en afwerken met een basilicumpje. en klaar!


smakelijk!
L.

p.s. wat het sauzeke betreft, kan nòg gemakkelijker en nòg sneller, hoor. gooi wat mascarpone in een pan en laat die warm worden. roer er pesto naar believen door ... en ... klaar is kees! (maar dat easy peasy ideetje heb ik niet zelf ontdekt, dus kan ik moeilijk mee stoefen hé ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten