3 oktober 2012

over toegepast mechanica. of toch bijna...

wat ik zocht was:
wat ik vond (en kocht) was:

schrijf je me - orlando figes

was eentje die op m'n cimic-to-read-lijstje stond. een boekentip uit één van de lessen van de module 'europa' denk ik. de geschiedenis van de goelag (russisch strafkamp) in de jaren '40 verteld in 1500 liefdesbrieven tussen lev en svetlana. waargebeurd. ik ga bleiten, ik voel het nu al. (maar ik geef wel toe da ik tegenwoordig niks nodig heb om al te zitten snotteren; een 'aangrijpend' moment in een slecht geacteerde film of in één of ander soapje en ik voel de tranen al komen. echt erg, i know)


mensen maken de stad - dirk holemans (red.)

stond niet op dat cimic-lijstje, maar zou er evengoed thuishoren. over diversiteit in de stad, het gapende gat tussen arm en rijk en de ecologische voetafdruk van een stad. leerrijk leesvoer. het boek werd samengesteld aan hand van bijdrages van verschillende auteurs. onze goeie vriend paul blondeel - de man die ons een super interessante dag bezorgde in den 2060 tijdens één van onze cimic-zaterdagen - deed er ook aan mee. leuk surplusje dus.


het kleine wonder - andrea hiott

ik blijf nu eenmaal de dochter van mijn vader, hé... en dus lees ik een roman over de ontstaansgeschiedenis en de evolutie van de kever. ontsproten aan het brein van hitler en ontworpen door the one and only ferdinand porsche, did y'all know that? ik wel, maar ik wil de rest over die dolle kever ook wel 'ns gelezen hebben. volgens de recensent van de standaard (zie linkje dat onder de titel zit) niet altijd even vlot leesbaar, maar toch...

new york - edward rutherfurd

the flatiron building op de cover en het verhaal van the big apple binnenin. meer is er niet nodig om me een boek te doen kopen. als ze van de auteur beweren dat hij nog andere bestsellers bijeen gepend heeft, geloven we dat graag en is dat gewoon een bijkomend goei excuus om het ding te kopen. en misschien interessant voor die cimic-stage in nyc waar ik nog steeds over fantaseer (wishful thinking?)

al deze aankopen leverden me toch maar mooi een kortingsbonneke van 3 euro op voor een volgende aankoop :-) een bonneke dat ik dan totààl vergat te verzilveren toen ik in een ander filiaal het (dure) mechanica-boek wel vond :-/

en als u mij nu dan wil excuseren, i've got some reading to do (jullie denken trouwens toch niet dat ik alle boeken die ik so far geblogd heb al gelezen heb? haha. but i'm working on it :-)

grtz,
L.

1 opmerking: