26 december 2012

goin' vintage

oké, new electricity installed. ik wacht nu op het nieuw vloerke in mijn keuken en dan kan broer aan de keukenkasten beginnen :) can't wait!

en ik kan dus stillekesaan aan de inrichting beginnen peinzen. uitdaging is om de optimale mix te vinden tussen strak-modern en retro-vintage.

't jeukte al vandeeg° en dus maakte ik gisteren het virtuele www onveilig (check: troc, kapaza, etc.) en vandaag ging ik écht op jacht.

de buit:

een nieuw tv-meubel!
de vakjes zijn waarschijnlijk ook schuiven geweest, maar zijn nu perfect voor de digi enzo. nu nog een gaatje in de achterkant boren zodat de kabels netjes weggefoefeld kunnen worden en vooral: een nieuwe tv erop, om het geheel af te maken, maar da's iets voor de komende soldekes, denk ik :)

tv minstens even retro als het kastje.
imagine nieuwe tv en nieuw verfje tegen de muur :)

een set oldskool mackintosh-blikken!
4 grote, 1 (mooi) kleintje en 2 (lelijke want te nieuwe) kleintjes in één setje. ideaal om wat rommeltjes in te verzamelen die anders geen deftig plekje krijgen. het eerst blik is alvast gevuld met mijn mega-collectie naai-garen. "uw watte?", hoor ik u al denken. ja, naai-garen. ik ben dan wel geen vlijtig naaistertje, maar dankzij de ex-schoolfamilie ben ik wel de trotse bezitter van elk mogelijk kleureke en hoef ik mij voor de rest van mijn leven geen zorgen meer te maken of ik wel het juiste kleurke heb. ja, dat heb ik! snel°° de ikea lack wandplanken en de besta wandkastjes tegen de muur zwieren en kunnen m'n blikjes erop :)


i like!

een oude broodtrommel!
que? ja, naar 't schijnt was mijn laatste nieuwe aanwinst in een vorig leven een broodtrommel. vreemd. aten de mensen in het retro-era dan alleen maar plat galetten-brood? want ons modern lang-wit-gesneden past er toch ni in, zenne. enfin, 't is ni da ik de broodtrommel ook al broodtrommel ga gebruiken hé. nu al mijn naai-garen netjes in de mackintosh zit, had ik nog wa prullekes (een paar naalden, een slingertje veiligheidsspelden en een collectie knopen - ge weet wel, die waarvan ge altijd eentje extra krijgt als ge een nieuwe broek, bloesje,... koopt) en dus die prullekes verdienen een broodtrommel, me dunkt :) et voilà!


tijd om mischien toch eens te leren naaien?
dan worden die leuke dingen tenminste gebruikt :) someday...

allee, huppekee, genoeg geshopt! terug naar de cursus cultuurgeschiedenis, blèh. ik veronderstel voor de gemakkelijkheid da de peeps niet geïnteresseerd zijn in mijn nieuwe supersonic blender die ik gekocht heb? want geen fotookes daarvan, hoor. ik ben verantwoordelijk voor de crème brûlée voor de kerst van dit jaar en volgens 't meusje moet ge de suiker eerst efkes blenden. en oh, toevallig komt da ding ook kei-goe van pas om in de zomer het ijs voor de mosjito's te crushen. perfect allemaal :) ik had bij dit alles graag de soundtrack van offline gehoord (want volledige triggerfinger-plaat) maar die blijkt geweldig onvindbaar is de platenzaken, dus als iemand 'm tegenkomt, let me know!

off we go!

byebye
L.

° vandeeg = serieus
°° snel = wachten tot de bezetting droog is, ondertussen examens afleggen, daarna schilderen en dan kan ik eindelijk de meubels fixen. nog veel te lang voor ongeduldig liefje, eigenlijk feitelijk, but hey, that's the way it goes :s

1 opmerking: