1 november 2013

lust for life

dat er een nieuw tv-programma gespot is en dat jullie dat allemaal moeten programmeren op den digi. uitroepteken.

sinds deze week gidsen eva daeleman en co je door een wereld van design, fashion, eten & drinken, reizen en nog meer van dat soort. en - als ik op de eerste aflevering mag afgaan - dat alles in een sausje van "bewustzijn is de toekomst" gedipt. heerlijk ontspannende, inspirerende televisie. geeft je zin om meteen uit de zetel te springen en zelf op ontdekking te gaan. het programma heet niet voor niks lust for life :-)

lust for life, donderdagavond op één (bron)


van de eerste aflevering blijven me vooral bij:

°° het penthousje in barcelona dat titus testte. want ook ik geloof dat klein(er) wonen de toekomst zal (moeten) worden. en dan hoop ik dat klein wonen de aanzet zal zijn om creatief te wonen. go for it!

titus de voogdt (bron)


°° de jeans die hannelore leasde. yup, i kid you not! een jeans leasen! in gent kan je voor een klein prijsje een jeansbroek 'huren' en na afloop van het leasecontract - minimaal één jaar - breng je de jeans terug naar de winkel. zij bezorgen hem terug aan de fabrikant en die recycleert 'm voor andere kledingstukken of iets van die strekking.

hannelore knuts (bron)


°° het resto dat wim testte. 'eenmaal' is een amsterdams eenpersoonsrestaurant (hoeveel punten bij scrabble?). je krijgt er een viergangen menu voorgeschoteld die je min of meer dwingt om zo'n anderhalf uur te tafelen en alleen te zijn met je gedachten. het is een ietwat vervreemdende situatie: een handvol mensen in een grote ruimte, elk aan hun eigen, kleine tafeltje. doet je wellicht erg bewust worden van jezelf en je omgeving.

wim ballieu (bron)


het enthousiasme van de reporters werkt aanstekelijk en de kritische bedenkingen die ze hier en daar hebben, maken de ontdekkingstochten des te geloofwaardiger. bovendien zijn de reportagemakers niet allemaal doorwinterde televisiebeesten - onder andere acteur titus de voogdt en model hannelore knuts maken deel uit van het team - en dat maakt van lust for life een verfrissend, vernieuwend lifestyle programma.

het is misschien wel jammer dat de onderwerpen die aan bod komen voornamelijk buiten onze landsgrenzen gezocht werden (dat was zo tenminste in de eerste aflevering). 't is niet zozeer vanuit een vaderlandslievende gedachte, maar 't is vooral een kwestie van bereikbaarheid. als je op een donderdagavond uit je zetel springt, liggen amsterdam en barcelona niet meteen binnen handbereik, toch? ;-)

lust for life, donderdag om ik-weet-ni-hoe-laat (ask digi, he knows) op één. kijken!

eva daeleman (bron)


2 opmerkingen:

 1. titus de voogdt, da wassem, de ideale man (die A.L.L.E.S. kan!)
  enneuh, buitenlandse activiteitjes, da vind ik ne plus ;)
  pinnen en ooit gaan! volgende zomer: BERLIJN!
  barcelona mag ook nog wel eens! (als ik ooit terug spaans kan! nu spaanse blogs aan 't lezen, da's ook studeren, nie waar :) )
  en morgen kom ik kijken naar dit program :) yes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijnen digi kent het niet!
  internet zegt dt het om 22u30 is maar volgens den digi is het dan missie mosango
  strange..
  ik zal wekelijks bij u moeten komen kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen