12 februari 2014

illegaal? ga naar huis of naar de gevangenis!

"illegaal? ga naar huis of naar de gevangenis!" dat las ik vanmorgen op één van de promo-wagens van het vlaams belang dat vanmorgen geen betere plek gevonden had dan het sint-jansplein om campagne te voeren. en een beeld van geboeide handen om de boodschap nog wat kracht bij te zetten.stomverbaasd was ik, maar vooral gedegouteerd.

de arrogantie waarmee het vlaams belang zich in het hart van de antwerpse 2060-wijk vertoonde, kent duidelijk geen grenzen. en ook het gekozen tijdstip was zeker en vast geen toeval; op een woensdag wanneer er markt gehouden wordt op het sint-jansplein.

het karakter van den 2060 is jullie wellicht niet onbekend. samengevat: zéér divers qua kleuren, etnische culturen en sociale klassen. het optreden van het clubje van dewinter was dan ook bijzonder ongepast en ronduit walgelijk. maar choqueren was ongetwijfeld de bedoeling van team geel-zwart.


doelgroep

bovendien vraag ik me af wie de doelgroep eigenlijk écht is. de vreemdeling waar vlaams belang van af wil? een groep mensen waarvan een deel met moeite het nederlands beheerst en/of zelfs analfabeet is? nu ja, misschien zijn de krachttermen 'naar huis' en 'gevangenis', en het beeld van de handboeien voldoende om de boodschap toch over te brengen. om nog maar te zwijgen over de discussie of antwerpen voor veel van de vreemdelingen ook niet gewoon 'naar huis' is.
allicht zijn de potentiële vb-kiezers de échte doelgroep van deze campagne en hoopt dewinter op zo'n schandelijke manier toch nog wat zieltjes te winnen.

ik kan alleen maar hopen dat de stunt van vanmorgen zijn doel gemist heeft, omdat;
a. het grootste deel van de bezoekers van de markt op het sint-jansplein nu eenmaal gekleurd is en wellicht weinig voelt voor de partijstandpunten van het vlaams belang;
b. een groot deel van de 'witte' bezoekers van de markt ofwel zich engageert om in deze diverse buurt te wonen, ofwel zich toch openstelt om in den 2060 naar de markt te gaan.


nobody is illegal

toen ik een uurtje later opnieuw voorbij het plein kwam, zag ik dat één van de jerommekes van team geel-zwart al druk in de weer was om een 'nobody is illegal'-grafitti van de poster te poetsen tewijl dewinter geweldig zelfvoldaan zijn campagne stond promoten voor de camera van één of andere nieuwsploeg.
met mijn oprechte excuses voor de erbarmelijke kwaliteit van de fotootjes. haast en spoed is dus écht zelden goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten