18 februari 2014

#pasticcio #lessismore


dat er vanalles te doen is dit jaar. en dat dat op één of andere manier - tussen alle deadlines door - in mijn agenda moet passen.


pasticcio

om te beginnen start deze week de tentoonstelling 'pasticcio' in desingel. pasticcio stelt 7 hedendaagse architecten voor die met hun werk reageren op de invloed van de mondialisering op de architectuur van vandaag. ticketjes kosten slechts 5 euro° en op 2 maart en 6 april zijn er gratis rondleidingen. doen!

pasticcio, van 21 februari tot 7 juni in desingel (antwerpen)

° voor de studenten onder ons: desingel aanvaardt cultuurcheques. het huis van de student weet allicht wel hoe je eraan geraakt.


less is more

dit jaar organiseren het kempense ar-tur en kamp c een lezingenreeks onder de noemer 'less is more - minder ruimte vraagt om meer architectuur'.  doorheen de reeks komen verschillende architecten toelichting geven over een duurzaam gebruik van onze schaarse ruimte, telkens met de focus op een ander domein binnen de architectuur en de ruimtelijke planning.
de lezingen gaan door in de warande in turnhout en in kamp c in westerlo.


less is more, afwisselend in de warande (turnhout) en kamp c (westerlo)


staan alvast in mijn agenda aangekruist:

  • "verdichting en mobiliteitsgebonden grondgebruik als motoren van een duurzame ruimtelijke ordening" door leo van broeck (11 maart, de warande)
  • "collectieve voetafdruk" door erik wieërs (6 mei, de warande)

de lezingen bijwonen kost 5 euro en je moet je op voorhand even inschrijven. als je zin hebt om mee te gaan...


hopelijk tot snel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten