10 oktober 2014

goe gelezen! #leesvoer

yes, sinds een maand of twee, drie heb ik ein-de-lijk de leeskriebels weer te pakken. hoera daarvoor!sinds het begin van de zomervakantie las ik al:


° in het maanlicht (nicci french) ++
roman
nicci french + vakantie = altijd een toppertje!


° de dobbelman (luke rhinehart) +
roman
ge.schift! veel meer kan ik er niet over zeggen. en te veel seks. een mens gaat zich er zowaar ongemakkelijk bij voelen. maar niet slecht. nee, dat nu ook weer niet.


° winterzon (john grisham) +
roman
john grisham scoort altijd. al was het dit keer ietwat aarzelend want erg on-grishams. een komische analyse van klassieke, vastgeroeste tradities zoals het amerikaanse kerstfeest. en dat allemaal in een vrolijk verhaaltje gegoten. ik blijf sowieso fan van grisham, al heb ik toch de mooiste herinneringen aan de spannende advocaten-romans (oké ja, het waren de eerste grote-mensen-boeken die ik als prille tiener las. zoiets durft 'n mening al eens kleur te geven, nietwaar?)


° de meester en margarita (michail boelgakov) -
roman
geselecteerd door leesclub kornèl. een eerste kennismaking met de russische literatuur. ik begon er vol goeie moed aan, maar haakte voortijdig af. bummer!


° de tangozanger (thomas eloy martinez) +
op reis in buenos aires, al was het alleen maar in mijn fantasie. erg sfeervol boekje, met plezier gelezen, maar het verhaal over de tangozanger zelf heeft toch geen onuitwisbare indruk gemaakt.


° de kleurloze tsukuru tazaki (haruki murakami) +++
roman
ook eentje van de leeslijst van kornèl. toegegeven, ik was aanvankelijk ietwat geïntimideerd door al die moeilijke japanse namen en de weinigzeggende titel. maar al vanaf de eerste bladzijden blijkt dat allemaal reuze mee te vallen. and it all makes sense in the end. heel warm aanbevolen!


° groene singel, geschiedenis van de antwerpse ringruimte (de bruyn, van acker, kloosterboer) ++
non-fictie
kwam ik toevallig tegen in de bib. gezien mijn onstilbare honger naar zowat alles wat stedenbouw, ruimtelijke ordening en antwerpen betreft was deze beslist een must read. boeiende en vlotte beschrijving van het ontstaan en het bestaan van de antwerpse ring. leerrijk. met een blogpostje als resultaat.


° blogboek. tips & inspiratie voor meer blogplezier (kelly deriemaker) +++
non-fictie
vlot en vrolijk boekje dat zelfs het grootste writer's block als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.


wat lezen jullie op dit moment? wat kunnen jullie me aanbevelen? ik hoor/lees het graag!2 opmerkingen: