29 november 2014

de jeugd van tegenwoordig #recyKleren

hij komt er onvermijdelijk weer aan. mijn verjaardag. over een luttele zeven dagen vier ik al mijn 30 + 1ste verjaardag. dat pikt (soms). maar als een meisje dat je sinds de lagere school niet meer gezien hebt, ineens voor je neus staat en zegt: "hey, dag lief!" dan:
a. schrikt ge u een hoedje en moet ge schoorvoetend toegeven dat ge het meisje in kwestie niet herkent, en;
b. denkt ge gelukkig ook: "hey, ik ben blijkbaar nog niet te veel van mijn ravissante jeugdigheid verloren."

maar goed, we dwalen af. wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik ondertussen op die leeftijd gekomen ben dat ik samen met andere grijsaards kan zuchten over 'de jeugd van tegenwoordig'. nu, in mijn geval ligt dat misschien wel wat moeilijker. ik bevind mij nu eenmaal in het spreekwoordelijke hol van de leeuw wat die jeugd betreft.
en daar merkt ge dan dat die zogenaamde jeugd van tegenwoordig zich doorgaans met bijzonder veel toewijding toelegt op zijn studies (alleszins met méér toewijding dan ik tijdens mijn eerste studieloopbaan) en dat de jeugd bij tijd en wijle ook nog eens met een schoon initiatief op de proppen komt.

en één van die schone ideeën werd uiteindelijk een blog. een klasgenoot van mij (of zijn we al zo ver, katja, dat we elkaar vriendinnen kunnen noemen? of is dat een brug te ver? wil een prille twintiger een prille dertiger überhaupt tot zijn vriendenkring rekenen? moeha! )
enfin, katja dus, is zo'n prille twintiger met af en toe al eens een zot idee. ze besloot om vanaf nieuwjaar een jaar lang geen nieuwe kleren meer te kopen. in plaats daarvan zal ze tweedehandswinkels afschuimen ('thriften' zoals dat dan heet volgens de jeugd van tegenwoordig) en zich kei-hard op het diy'en storten. go katja!

en op zo'n momenten gebeurt het dan. ge denkt niet (lang genoeg) na en voor ge 't goed en wel beseft neemt ge deel aan dat zotte, ambitieuze spel. met uw eigen spelregels weliswaar. wat kledij betreft heb ik namelijk een ... euhm ... ietwat ruimere maatvoering dan die in de gemiddelde thriftstore voorhanden is. en daarom besloot ik dat als mijn zwarte/blauwe/grijze jeans het zou begeven, ik wel een nieuwe zwarte/blauwe/jeans broek mag aanschaffen. volgens datzelfde principe geldt dus eigenlijk ook: als mijn zwart-met-wit-en-roze-tijgerprint-trui-met-fonkelende-paillettekes forfait geeft, ik ook een nieuwe zwart-met-wit-en-roze-tijgerprint-trui-met-fonkelende-paillettekes mag kopen. maar u voelt wel aan, beste lezer, dat er ondanks de soepele spelregels weinig op de meir in antwerpen geshopt zal worden. of het moest voor een paar weinig glamoureuze basisstukken zijn waarvan mijn huidige exemplaar het heeft laten afweten. laat ons over een aantal maanden hier nog eens terug afspreken voor een stand van zaken. en doet ge ondertussen ni mee?

to be continued...

8 opmerkingen:

 1. Jeeeeej!!!!!! :D Eervolle vermelding! En ja.. Je mag me vriendin noemen! Binnenkort ben ik 20+1, dat hebben we dan toch al gemeen!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komaan, Lief, gij hebt een garderobe waar ik vlotjes drie jaar mee toekom. Een beetje ambitieuzer, graag! ;-)
  :-P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-p Té ambitieus en falen, zeker? Neenee, mijn ni gezien, zenne ;-)

   Verwijderen
 3. Inderdaad Lief, het is alles of niets. Allen de jeansbroek vind ik ok. Maar de zwart-met-wit-en-roze-tijgerprint-trui-met-fonkelende-paillettekes die kunde perfect ergens in tweedehandswinkel gaan zoeken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's mijn punt, hé Cie'ke. Da ge zo'n "foliekes" tweedehands moet kopen (en ni noodzakelijk vervangt als ze kapot zijn, want ge vindt zo'n speciallekes toch gene tweede keer exact hetzelfde) en dus alleen basics nieuw aanschaft (en met als reden dan da uw origineel exemplaar kapot is) :-)

   Verwijderen
 4. Hoe gaat het ondertussen met de recyKleren?? Voelt ge dat in uwe portemonnee? Hebt ge 't niet te koud deze winter?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. allee jong, hebde gij een radarke ofwa? ja, ik heb vorige week online een nieuwe broek besteld bij esprit. hashtag betrapt dus.
   maar in my defense: de broek in kwestie was eigenlijk nog een projectje van vorig jaar, waarvan ik toen twijfelde of ik er wel de volle 50 euro aan zou geven. en vorige week vond ik het briefke met de artikelcode van da projectje dus terug, en aangezien het projectje nu in solden was (- 50%), vond ik toch dat mijn geduld beloond mocht worden ;-)
   hashtag feeling hot hot hot! :-p

   Verwijderen